Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Valóság vagy felszínesség? Kapcsolat vagy kapcsolódás?

2014.03.15 15:53
Sokféle emberi kapcsolat létezik.
S hogy jó-e, vagy sem? Felszínes kapcsolatok ezek, vagy igazi mélységet megélő kapcsolatok?
S egyáltalán kapcsolat, vagy csak időnként kapcsolódsz a másik emberhez?
 
 
Az emberek többsége FÉL. Fél a valóságot, önmagát, a valódi lényét megmutatni, s ehelyett az "álarcával" kapcsolódik a párjához, barátjához, a családi kötelékekhez. S ha jól belegondolsz, ezek az emberek tulajdonképpen nem is ismerik egymást.
De akkor kit is szeretsz igazán, s mit  a másikban?
A férfi-nő együttléteiben ijesztő az a tény, hogy felszínes, időnként hazugságokkal teli, felszínes kapcsolódások sok ember számára "elég", s nem akarnak már szinte elköteleződni,  közös jövőt tervezni, kapcsolatot létrehozni.
Ezek a "viszonyok" soha nem lesznek egészek, soha nem teljesedik ki, soha nem lesznek igazán boldogok, sem harmonikusak, sem értékes emberi kapcsolatok. Egyik kapcsolatot váltja a másik, szinte meg sem áll a körforgás, mert valamilyen szinten szükség van némi - csekélyke, pillanatnyi - örömre. De amint az értékes időt "kellene" rászánni a másikra, vagy netán semmitmondó áldozatot kellene hozni, akár felvállalni a világ előtt, hogy igen, szeretem őt, úgy ahogy, és amilyen, vagy küzdeni, tenni a kapcsolat milyenségéért....inkább félbehagyjuk, odább állunk, hazudunk, és "csendesen lelépünk", mert még a tetteinket is ciki felvállalni. Ami még lesújtóbb, hogy ezekkel az álca kapcsolatokkal rengeteg ember meg is elégszik. S jönnek a csalódások, az egyre fokozódó fájdalmak, lelki sérülések, melyek idővel testi tünetekkel járnak majd, a reménytelenség, beletörődés....
Tényleg ezt akarod? Nem vágysz a SZERELEMRE? Ami lángol, s időnként lehet felperzsel..mely nélkül szürke semmi lenne a világ, s mely a legszebb emberi érzés, ami nélkül ugyan lehet élni, de minek.
Amit adsz, idővel azt kapod vissza.

Merj élni, szeretni és szeretve lenni, kapcsolatban lenni, s elköteleződni. 

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő