Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Valentin nap. Ünnepeljük-e vagy sem?

2015.02.01 17:54

Február hónapba léptünk, s persze a csapból is a szívecskék "folynak". Ezzel persze nincs is semmi gond, főleg annak, aki szerelmes, boldog, van kinek csókot adnia. De mi van azokkal, akik épp egyedül vannak, s már a frász kerülgeti őket, amikor egy Férfit meglátnak az utcán, rózsával a kezükben....vagy a Facebookon kedves ismerősök posztolják cuppantós puszis fotóikat...s megy a vita...most ünnepeljük Valentin napot, vagy sem?

Nézőpont kérdése minden. 

Ha csak szimplán az ünnep részét nézem, jó. Mert bármilyen ünnep, a megszokottól eltérő nap, különleges, készülődés energiája van benne, ezáltal annak is jó, aki készül, annak is, akinek meglepetést szerzünk. Így később milyen jó is lesz visszaemlékezni e napra?

Ha az a részét nézzük, hogy ténylegesen mi a jelentése a "Valentin napnak", ez is jó. Hiszen mint tudjuk nem csak a szerelemről szól, hanem a szeretetről legfőképp. S ha körbenézünk, mennyi ember is van körülöttünk, akiket szeretünk, már nem a ragacsos, mézes "love sztorik" jutnak eszünkbe.

S hogy ki hogyan gondolja szeretteit felvidítani, vagy megajándékozni? Egyrészt fantázia, leleményesség, humor kérdése, de az, hogy ki mennyire szeretné feltupírozni - nem mindegy? Mindenkinek az a jó, ami számára elfogadható, s örömet okoz. Ezért teljesen felesleges arról vitatkozni, hogy e nap rózsaszín, mézédes, édes kettes, vagy bolondos, viccelődös, netán rózsaszirmok között lepedőn heverészős, vagy wellness pihenős, gyerekekkel ajándék készítős, játszós, sütizős. Ha boldog vagy, úgy is kicsit rózsaszínben látod a világot, s számodra meg sem kérdőjeleződik, hogy kedveskedj. De ha épp szomorúsággal teli a szíved, nyugi, ez nem örökös állapot, süt majd még Rád a nap is. Csak tanácsolni tudom  Neked, hogy magadat ajándékozd meg. Sütivel, egy jó filmmel, virággal, akár egy elutazással, kirándulással, barátokkal csavargósan, bármivel, csak legyen tőle jó kedved...hiszen Te szereted Önmagad - ugye???

Legyen élménnyel és szeretettel teli "Valentin" napod!

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő