Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Válassz magadhoz illő Társat!

2015.02.17 20:06

Az első és kézenfekvő probléma párválasztásunk küszöbén, pontosan az, hogy rosszul választunk, s elhitetjük magunkkal, hogy majd úgy is kialakul valami. Na, akkor álljunk is itt meg.

Szereted a marcipános csokit? Én ugyan igen, de tételezzük fel, hogy Te nem. De én minden nap adom neked és hozzá is teszem, hogy isteni finom, edd már meg. Ha Te nem szereted, szerinted mennyi esély van rá, hogy később szeretni fogod? A példával csak azt szerettem volna ecsetelni, hogy ha az első pillanatban nem érzel vonzódást „a marcipános csokihoz”, később sem fogod kívánni. Ugyan lehet erőltetni, még akár csoki, hát legyen csoki, és eszed, de ettől még nem fogod IMÁDNI.

Most kanyarodjunk vissza a párválasztáshoz.

Mindig az adott pillanatban, az adott énünknek megfelelően választunk párt, ezért utaltam arra, hogy „illő párt” keress, aki tetszik is. Ne azért dönts, mert a barátok, család nagyon kedveli, aztán meg, ha úgy is „kéznél” van, majd csak lesz valami. Ha van egy rakat közös tulajdonság: intelligens, vidám, szereti a munkáját, a zenét, stb. de nem vonzódsz hozzá, épp elég baj. A sok ellentét is okozhat bajt: én szeretem a nyüzsit, ő nem. Én imádok utazni, ő bent a szobában kuckózni. Én imádok olvasni, ő meg csak a TV-t bújni. Igényem van komolyzenét hallgatni a Kodály Központban, őt ezzel meg frászba kergetem. Élvezem a lakókocsis nyaralást, a kempingezést, de ő csak nagystílű hotelekben tudja magát elengedni. No, ezekben akkor mi is a jó? Ha azt hiszed, hogy az ellentétek vonzzák egymást – Tévedsz!

Nem azt mondom, hogy mindenben meg kell egyeznetek – ami egyébként nincs is – de nem árt, ha a Bakancslistád legfontosabb pontjaiban megegyeztek, a többi már úgy is az alkalmazkodás elsajátításán múlik.

Azok a kapcsolatok bizonyulnak tartósnak, melyeknél azonos az életstílus, a családi hozott minták is nagyjából egy tőről fakadnak (hasonlóak), az értékrend is nagyjából megegyezik, s a kölcsönös vonzalom, szimpátia után igény van elköteleződésre. A többi már csak rajtatok múlik.

Jó párkeresést Neked!

Mármarosi Melinda – párkapcsolati szakértő