Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Tudunk kapcsolódni és kapcsolatban lenni?

2016.01.06 10:46
Az ember társas lény, s férfiként, nőként sok-sok emberhez kapcsolódik élete során. Különbséget kell tenni abban, hogy hogyan lehet és tud kapcsolatot kialakítani, benne lenni és ápolni, vagy néha egy kapcsolatot megszakítani. De a kapcsolat és a kapcsolódás két különböző fogalom.
 
 
Lehetnek szorosabb, intimebb kapcsolati formák,  pl. a párral, a gyermekkel,  a családdal, egy jó baráttal. Viszont sok ember egyszerűen képtelen már a kezdeti, ismerkedési fázisban egy másik emberrel kapcsolatot kialakítani is. Ennek oka lehet valamilyen blokk, lelki sérülés, családból hozott rossz minta, kudarcélményből maradt érzés, stb. Ha netán sikerül is, még mindig kérdéses, hogy akar-e, tud-e kapcsolatban lenni, vagy csak időszakosan kapcsolódni. 
A kapcsolódás lazább, ritkább találkozást jelent, melyben a felelősségvállalás nem mélyül el. Ez azoknál az embereknél fordul elő, akik nem feltétlen akarnak - vagy tudnak - részt venni a másik ember életében, lehet felületes barátság - inkább haveri -, szomszéd a házból, munkatárs, de lehet szeretői viszony, vagy még ki nem teljesedett párkapcsolódás - ez még nem párkapcsolat. Fontos, hogy az illetőnek szándékában van e egyáltalán kapcsolatot kialakítani, benne lenni, vagy a fent említett okok miatt képtelen rá. Kierőszakolni, hogy valaki akarjon kapcsolatban lenni...képtelenség. Ideig-óráig ugyan menni fog, de hosszú távon nem. Kapcsolatban lenni egy másik emberrel, mindig a két fél kölcsönösségén múlik. Egy oda-vissza áramló energia, s mélysége sok esetben a problémákban mutatkozik meg. Nem véletlen mondják, hogy "Bajban ismerszik meg az ember."  
​Ahhoz, hogy teljes értékű párkapcsolatot lehessen kialakítani, egyedül is meg kell találni az életben az örömforrásokat, célokat, ​a munkában, hobbikban való kiteljesedést, a nemi identitást. Egy ilyen emberhez kapcsolódni, s majd idővel kapcsolatban lenni, mennyei mámor. De a harmonikus állapot megtartását, csak két szabad és boldog ember tudja.  Egy boldog párkapcsolathoz mérhetetlen nagy bizalom, tisztelet, helyes önismeret, őszinteség, alázat, helyes kommunikáció és szeretet szükséges. Átmeneti "üzemzavar" mindenhol lehetséges, de ha az alapok meg vannak, a problémákat is át tudják majd vészelni.
 
​S hogy mit kívánhatnék Neked?
Fantasztikus érzés megismerni egy másik embert, akivel idővel a szálak szorosabbra fűződnek és a problémák ellenére is kapcsolatban ​tudunk lenni.
 
​Kapcsolódj, hogy majd idővel kapcsolatban lehess!​
​Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő