Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Tudatosság, önismeret, problémák kezelése

2023.09.19 17:21

Sokat elmélkedem, de gondolom ezzel nem lepem meg a régi olvasóimat, vagy a klienseimet. Elképesztő mennyi sorssal, élettel, rossz és jó élethelyzetekkel találkozom a munkám, a tanácsadásaim során. S mikor van egy kis szabadidőm, akkor szívesen vagyok egyedül a gondolataimmal. Muszáj. S rendre teszem fel magamnak, bár jó lenne, ha hallanátok Ti is a kérdéseimet. 

Van rengeteg baj, ami tőlünk függetlenül van, jön, de akkor miért nem a megoldásra törekszenek az emberek? Miért jó hazudni, húzni az időt, mint hogy színt valljon az ember? Miért bonyolítjuk az egyébként is komplikált életünket? Ha tudjuk, hogy az érzelmi bajokból később akár testi problémák is lehetnek, miért nem keresünk fel szakembert? Csodára vártok? Miért nem egyszerűsítjük le az életünket? Miért nem fogadjuk el úgy magunkat, ahogy vagyunk? Kinek és miért akarunk megfelelni? Miért nem vagyunk elég tudatosak és választunk okosan párt, Társat? Miért foglalkozunk mások véleményével, főleg ha már ítélkezik is és a saját f@szságát önti ránk?Az élet tényleg szép és annyi minden van, ami boldogságot okoz. De mindig valami baromi nagy csinnadrattára várnak az emberek, főleg a másiktól, és hiszik majd, hogy akkor boldogok lesznek, miközben a legapróbb szépséget sem veszik észre?
Miért maradunk benne a felszínes kapcsolatokban? Miért nem merjük kimondani, ha valami nem jó és nem tetszik, nem akarjuk? Miért nem váltunk munkát, otthont, bármit, ha nem érezzük már jól magunkat benne? Kimondja meg, hogy mert gyermeket szültél, akkor a gyerek miatt egy szar kapcsolatban benne kell maradni? Miért nem válunk el attól az embertől, aki egyáltalán nem tesz a kapcsolat megmentéséért és hazudik, húzza az időt?
S miközben megélem (megéltem) a csodát magamban, körülöttem, hálás voltam a pillanatért, hogy létezem, amit láttam, s bárcsak megállt volna az idő. 
Figyeljetek magatokra, többször, mindig és merjetek leásni a mélyre, ahol a problémák vannak, mert ha megoldjátok, mindent másképp fogtok látni. Ugye elhiszed? 
Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő, társkereső irodavezető