Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Társkeresés - mikor már megcsömörlöttél, elfáradtál, kiégtél?

2022.06.30 09:07
Társkeresés. Szerintem ha ezt a szót egy egyedülálló meghallja, vagy olvassa, vagy összeugrik a gyomra, vagy zsigerből ellenszenvet vált ki belőle, vagy jó esetben csak elmondásból tudja mi is az, mert eddig nem volt vele dolga. A legtöbb esetben sajnos negatív előjelet kap. Azok, akik vagy 15 évnél korábban ismerkedtek, sokkal több esetben beszélnek sikerességről, mert akkor még más volt. És igen. A társkereső klubomban jó párszor megkaptam, hogy ne mondjam már azt, hogy "nehéz" társat keresni. Nyilván tudják, hogy pozitív szemlélettel vagyok, meg csörgedez bennem egy kis spirituális vér, így ez az én számból furcsa. De szomorúan kell kijelentenem a valóságot, hogy sajnos ez a helyzet.
S persze, most írhatnám mint valami receptet, hogy mi kell egy boldog és sikeres párválasztáshoz, társkereséshez (amellett, hogy a szavak valós tartalmát jelentő cselekmény nélkül már eleve nem is fog működni) azon kívül, hogy jó kell tudni VÁLASZTANI és valóban KERESNI KELL! Mert ha csak magányod üvölt, akkor nem fogsz választani, csak már legyen valaki. Vagy ha otthon gubbasztasz, vagy nem veszed észre, hogy nem lehet ismerkedni, és inkább regisztrálj egy társkereső irodába, vagy online felületre, akkor nagyon minimális annak lehetősége, hogy az utcán belebotlasz a leendő párodba.
De...persze kellenek az elengedhetetlen adalékok: tisztelet, őszinteség, becsület, változásra való képesség, befogadás, elköteleződésre való igény és tett, alázat, múlt feldolgozása - új befogadása, stb. Reggelig írhatnám az összetevőket.
Csak hogy a társkeresők jó kétharmada és akkor talán még keveset is mondtam, elfáradtak, megcsömörlöttek, nincs jövőképük, elvesztették a reményt, a hitet, bizalmatlanok, bedarálja őket az élet és nincs idejük magukkal foglalkozni, félnek: közösségbe járni, ismerkedni, újrakezdeni, megbízni valakiben. És ezek a legfontosabb pillérek miatt sajnos egyre több azon emberek száma, akik egyedül vannak. Akik anyagilag jobban állnak, persze utaznak és ezzel azért nagymértékben kiküszöbölik az ingerszegény életet, de ettől még egyedül alszanak el. Vagy akiket közösség vesz körül, persze jó, de otthon nincs kivel beszélni.
Mindig újra és újra csak azt tudom mondani a társkeresőknek, hogy bármi történt is, az azzal az emberrel történt, de vannak jó emberek, társra vágyók, csak ha még előről kell is kezdeni, nincs más megoldás, ha tényleg vágysz a szerelemre. S bár sokan mondják, hogy hagyjuk már a szerelmet. Nem...én mondani fogom. Mert van, kortól, nemtől függetlenül. Csak sajnálni tudom, aki nem hisz benne. Menni kel tovább.
Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő, társkereső irodavezető
+36 20 9 262 303