Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Társkeresés, csak pótcselekvésből!

2022.06.14 11:24
Poszt társkeresőknek‼‼‼ Azoknak, akik pótcselekvésből, félszből, vagy csak azért mentek bele egy kapcsolatba, hogy valaki szórakoztassa, mert nem tudnak egyedül lenni‼ Senkit sem szeretnék megbántani. Sőt! Inkább azért "gondolkodtam hangosan" hogy figyeljetek magatokra!
Nagyon sok ember nem tudatos a párválasztása során. Már ha egyáltalán választ. Általában sodródnak az emberek. Sokan pontosan azért, mert valamiféle királylányt, királyfit, egyfajta megmentőt keresnek, akik úgy vélik, kihúzzák Őket a saját szarságukból. Ez látszat. Ami ideig-óráig nagyon szép is, de mint egy lufi kipukkan, lelép a másik, mert elég volt a szerepjátékból, a mindig csak a másik tesz bele szituból, és mi marad? Pont az, mint a kapcsolat előtt volt. Mert ha valaki nem önmagát rakja rendbe, hanem kívülről várja a csodát, akkor ugye ez elvehető, elveszíthető. Az ok, amiért e pótcselekvést, mint társfüggőség, állandó randizások, cserélődő párkapcsolatok, vagy amint szorosabbra fűződne a kapcsolat, köddé válik a másik, egyéjszakás kapcsolatok...ezek mind-mind felszíni maszatolások. Aki nem képes elmélyülni egy kapcsolatban, minden beletenni, mert fél (múlt, családból hozott minta, exek hagyatéka, sérülések, önértékelési probléma) sosem lesz igazán boldog és kiegyensúlyozott kapcsolat. Mert ameddig az egyik mindent belepakol, a másik csak félig, akkor ez a hinta előbb-utóbb megbillen. Kérdés csak az, mennyire lehet helyrehozni. Helyrehozni csak azt lehet, amiben volt kötődés, amiben csak egy állapotnyi megbillenés van, de amikor nincsenek meg az alapok, nincs mire építkezni, már az eleve rossz indítás miatt nem lesz helyrehozható. Hatalmas munka valamit helyrehozni, de csak az egyik ember energiája nem lesz elég.
Az elmagányosodás, mély traumára utal. Minél tovább tart ez az állapot, annál jobban lesz úrrá a beszűkülés, az, hogy nem tudja már magát igazán megosztani majd egy leendő kapcsolatban, mert a szokásrend a zsigereibe épül be. És nincs az a világmegváltó Zsuzsika, vagy Zolika, aki ebből az állapotból feltámasztja. Csoda, hogy hogy a társkeresők egyharmada ugyan ott lóg a társkeresőkön, de igazából egy kapcsolatban sem fog kiteljesedni?
Ha csak egy picit is elgondolkozol a miérteken, már megérte. Ha dolgozni kell magadon - gyerünk. S ha a Te oldaladról van munka, az épp olyan munkás, mint mikor készen állva egy kapcsolatra, de mindig az ilyen problémás eseteket vonzod be. Mit is nem veszel észre a túl jó éneddel?
 
Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő, Kettecskén irodavezető
+36 20 9 262 303