Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Társkeresés a férfiak szemével. Milyenek is a nők?

2015.07.21 17:35

Gondoltál már arra, milyen jó lenne belebújni a másik ember „bőrébe”, s tudni mi milyenek vagyunk? Jó játék, de lehet, nagyon koppannánk időnként. Minden ember más miatt és más féle társat keres magának. Nem szeretem azokat a sémákat, melyek korra, egzisztenciális helyzetre, vallásra, magasságra, kilóra, s egyéb paraméterekre skatulyáz be. Lehet egy ember csak a számok világa szerint nézni? Nem bizony!

Inkább egy kis érdekességnek szánom az alábbi írásom, miután van szerencsém mind a két nemmel találkozni a munkám során. S tény, a férfiak nehezebben szánják rá magukat, hogy segítséget kérjenek, vagy egyáltalán megbeszéljék problémáikat. Pedig nekik is van, csak ők zártabbak, mint a nők. Gondold csak el, mit csinál a barátnőd, ha bajban van? Azonnal fogja a telefont.

Tehát randizás, ismerkedés egy nővel – milyen gondolatokkal is találkozom?

Ha egy férfi úgy dönt, - jobb esetben nem egyéjszakás kalandot keres, s végre elköteleződne, új életet, családot szeretne – egy nála fiatalabb (akár sokkal is) nő mellett teszi le a voksát, mert esetleg gyereket szeretne, „húzza” a fiatalság, a dinamika – ami persze jót tesz a potenciának. Abba már bele sem gondol, mennyi erőfeszítésébe is kerül ez kis kondi, hogy karban is tartsa magát a fiatal nőhöz. De mindenre van példa. Akik már túl vannak a megváltom a világot témán, előtérbe kerül náluk a hasonló korosztály és végre élvezhetik az életet, együtt.

A férfiak két érdekes helyzetről számolnak be. Vagy nagyon könnyen megkapják a hölgy telefonszámát és szinte azonnal találkoznak…az ágyban is, vagy mint egy állásinterjún, alaposan kikérdezik, lenyomozzák, hiszen a bizalmatlanság alap, s átesvén a ló másik oldalára, a találkozás jó sokára halogatják, ha egyáltalán a még udvarlásra hajlandó férfi meg nem unja. Tény, egy nőnél benne van a pakliban az óvatosság, ez helyén is van. Nem egy sztorit hallottunk már a felelőtlen randizásokról.

Amitől egy férfi falra tudna mászni, mikor a régi szerelemről beszélnek, a válást ecsetelik, úgy csacsognak velük, mintha a barátnője lenne. S még nem is ismerik egymást, de már a gyerek, az anyám, a család előtérbe kerül, meg vele együtt problémák. Illemszabály – ismerkedés során, az első fázisban, ezek messze kerülendő témák!

Aztán lássuk be, kevés férfi szeret és tud írni magáról. Egy férfi vizuális típus, a szemével lát, érez, tapint. Hány nő akar romantikus idézetekről, az életről, a szerelemről beszélni…főleg a levelezések során. Ha tudnátok, ettől kapnak idegbajt szegény hím egyedek. Őszintén. Megértem őket.

A nők egy része ElVÁR, túlontúl is, vagy épp az ellenkezője, kezdeményezésnek helye nincs. Na pont ezen kell változtatni kedves hölgyek és az optimális középutat megtalálni, elvégre nem a lovagi világban élünk, de a gatyát sem húzzuk fel a pasik helyett.

A nagyobb számban a férfiak zöme még nem tudja, hogy komoly kapcsolatot akar-e. Nincs is ezen mit csodálkozni, hiszen a nőnek kell a biztonság, a férfi portyázni akar. A komoly kapcsolatra való igény, menet közben jön, vagy sem. S az, hogy valaki idővel még sem képes rá, felesleges hibáztatni, mert a lelkébe nem látunk bele. Sőt. Elég baj ez neki is, de lehet nem tudja, hogy ez milyen pszichés probléma forrása.

Az ismerkedésre adó férfi ugyan úgy tele van kérdőjelekkel a fejében: mit írjak, miről kérdezzem,mikor kérhetem el a telefonszámát, hogy ne legyek tolakodó, hol randizzunk, mikor érhetek hozzá, tetszem neki egyáltalán, jaj, csak jó legyek neki az ágyban, stb.

Talán sikerült egy kicsit elgondolkodtatni benneteket, hogy mennyire összetett is egy ismerkedés, a randizás, a szerelem.

Ha valóban szeretnél rutinos lenni a párkeresés terén, tudod, itt megtalálsz!

Mármarosi Melinda – párkapcsolati szakértő

Facebbok: Társkereső és Párkapcsolati Kalauz