Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő, társkereső irodavezető

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Társkeresés - a fénykép fontossága

2015.02.24 18:05

Szeretnéd, hogy a társkereső oldalon felfigyeljenek rád? S tudtad, hogy már az első pillanatban a profilképed milyensége is (ha egyáltalán van) eldöntheti a továbbiakat?

A társkereső oldalon való sikerességed egyik és talán legfontosabb része, hogy van e fotód, a valóságot tükrözi-e, mit mutatsz meg magadból, milyen környezetben készült, mennyire látható az arcod-szemed-alakod, retusáltad-e vagy sem, stb.

Rengeteg statisztika és kimutatás készült Magyarországon arról, hogy az emberek több mint kétharmada a fényképet nézi meg először egy társkereső oldalon. S talán nem meglepő, de a férfiak jóval nagyobb arányban fordítanak figyelmet a fotókra, a nők fele arányban. A fotók mellett a következő a kor, a lakhely, a dohányzási szokás volt, majd a vallás következett.

A nők ugyan sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak külsejüknek a valós életben, de a férfiak viszont a társkereső oldalon teszik ezt meg, párkeresés gyanánt. Ami riasztó lehet egy nő számára, amikor egy férfi hivalkodó, vagy épp egy kocsi előtt áll, horgászat után halat tart a kezében, sörös-boros pohárral a kézben, nemi szervét mutatja, igénytelen külső, napszemüveg, vagy több ember is fellelhető a képen és találgatni kell, ki is az illető.

A túl szexis fotó egyértelműen felhívás „keringőre”. Aki teát valóban komoly kapcsolatot akar, az ne fürdőruhás, félmeztelen, nagydekoltázsú, strandolós, túlzottan merész képet tegyen fel magáról. Akár férfi, akár nő az illető. Célszerű az intimebb képeket már a megismerkedés utáni időszakra tenni, ha egyáltalán ez szükséges.  A túlzottan sok fénykép is felesleges és riasztó. Önmaga mutogatás, hivalkodás, a feltűnés érzetét kelti.

A fényképen kívül természetesen az egyedülállók nagy részének még a magánüzenetek is döntőek. Milyen stílusban íródott, mennyire volt erőszakos, hány levelezés után kértek randit, ki kezdeményezett, miről folyt a beszélgetés, stb.

Egyértelműen kimondható, hogy akik valóban komoly kapcsolatot keresnek, azok számára fontos a magukról és a másik félről készült fotó, a regisztrációs lap kitöltése, az adatok hitelessége, a levelezés fontossága, egy-egy élőhangon történő beszélgetés, s ezek után következő randevúk.

Mármarosi Melinda – párkapcsolati szakértő