Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Szerelem és szexualitás az ősi kultúrákban

2014.04.12 14:16

Ez az a téma, ami mindenkit érdekel. Van aki felvállalja, nyíltan tud és szeret beszélni, van, aki lesütött szemekkel sem....de kukkolva, titokban elolvas minden erről szóló cikket.

No, akkor kicsit beszélgessünk - mert ezen az oldalon mindent lehet :)

Jó pár emberrel történő beszélgetés után, még mindig kiderül, mennyi gátlás, tévhit, kérdés van bennünk a témáról.
Probléma a szex körül a XXI. sz.-ban? Hiszen a történelem során talán még sosem volt ekkora szabadsága férfinek és nőnek.
Mégis sok pár nélküli, magányos ember van. Nem is beszélve a gyerekeinkről, akiknek csak be kell kapcsolnia a netet..és dől az érzelem nélküli, gátlástalan perverzitást. Tény, nem vagyunk egyformák, s mindenki "másképp csinálja".

Ősi rituálék
A szerelem és szexualitás, férfi és nő odaadó összeolvadása a legnagyobb szentségek egyike volt az ókorban és az azt megelőző időkben. Talán most sok konzervatív szemléletű keresztény ember a fejéhez kap, de volt idő és voltak kultúrák, ahol a szerelmi aktus a legszentebb imádsággal volt egyenrangú, ha nem felette álló!
„A szerelem és a házasság a legszentebb energiaforrás! Az igazi, mély szeretettel átfűtött szerelmi aktus megnyitja az égi csatornákat és a gyönyörű isteni energia hihetetlen magasságokba emeli a szeretkezők
testét és lelkét.” (Tűzhordozók).
Több kultúrában beavatott papnők gyakorolták a szerelem mágiáját az arra felszentelt templomokban. Például a főníciai Astarte istennő templomaiban.

A kelták is megünnepelték a természet újjászületését.

Minden ősi hagyomány összeköti a szexualitást az életenergia áramlásával, és ilyen módon az egyik legfontosabb feltöltődési forrásnak is tartja. Illetve a legkönnyebben lemerítőnek is, ha helytelenül gyakorolják.
Tantra jóga, Tao, és egyiptomi szexuálmágia.........

Az ősi indiai eredetű tantra jóga olyan energetikai gyakorlatokat jelent, aminek – közhiedelemmel ellentétben - jóval több a célja, mint a gyönyör fokozása.
„ A tantra jóga a személyes átalakulás egyik ősi rendszere, mely a szexuális energiákat használja fel a szellemi megvilágosodás eléréshez…A tantra célja a multidimenzionális tudat megtapasztalása.”
Az ősi Kína taoista filozófiájának középpontjában is az ember belső átalakulása áll. Végső célja a halhatatlanság elérése. A Tao gyakorlásának egyik központi feladata a csí, azaz az univerzális energia begyűjtésére irányul, amivel folyamatosan töltik fel a csí testet.

Tehát ősidők óta fontos része a testiség életünknek....csak az nem mindegy, milyen minőségben beszélünk róla, vagy éljük meg a testi gyönyört.
Férfi és nő úgy egészíti ki egymást, mint nappalt az éjszaka. Csak együtt, egymást segítve, szeretve boldogulnak. Ugyanolyan szükség van a földi élet egyensúlyának megteremtéséhez mindkettőjükre,
mint ahogy szükség van a Napra, és szükség van a Holdra is. Más-más a szerepük, de mindkettő fontos. (Mármarosi Melinda)