Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Szakadás a párkapcsolatban.

2015.04.03 18:59

 

A párkapcsolatok felbomlásának több oka is lehet. Ok-okozati tényezőkről kell, hogy beszéljünk. S talán most meglepődsz majd, de a félrelépés már az okozati részhez tartozik, tehát nem ez a legnagyobb hiba. 

S hogy mi lehet a gond?

Egyrészt a partner már nem úgy "működik" mint az elején. Nem a párod már. Mikor eltűnik a rózsaszín köd, s valóban megismered a párod, talán most fogod fel igazán, ki is áll melletted, kivel kötötted össze sorsodat. Ezért nem célszerű azonnal az oltár elé rohanni, bár ezt sokan nem veszik figyelembe - "Ó hát nálunk minden a legnagyobb rendben van. Mi nagyon szeretjük egymást." Nos. A hamar, gyorsan esküvő után kiderül, hogy az egyik ember még egyáltalán nem érett, vagy nem nőtt fel a feladathoz, magához az együttéléshez. S ez most lehet, mint egy villámcsapás sújtott le rátok, de vagy nem akartad észre venni, vagy csak némi gyerekes, pajkos, mindig szórakozott jellemnek tulajdonítottad, vagy talán gátlásos viselkedésnek. De a tények tények maradnak. A problémákat nem veszi komolyan, egyáltalán nem is lehet vele erről beszélni. Ha azzal a reménnyel mentél bele a kapcsolatba, hogy ez majd változik - el kell, hogy keserítselek. Nem fog. 

Ha ehhez a felnőtt-gyerekhez még társul a megbízhatatlanság, kezdesz még nagyobb slamasztikában lenni. Állandóan számon kell kérni, hogy megcsinálta ezt, vagy azt. S ha nem, csak legyint. Neki nem fontos az, ami neked igen.

Mi van akkor, ha totál felelőtlen is. Úgy száguldozik az autóval, mintha csak ő menne az utakon, pedig netán a gyerkőc hátul ül a kocsiban. A vagányságból egyáltalán nem akar levetkőzni egy szemernyit sem. Pedig tudjuk, hogy ha baj lesz, a dolgokat nem lehet visszacsinálni.

Az önzőség már csak hab a tortán. Csak az a fontos, amit ő akar. A Te dolgaid háttérbe szorulnak, s egyáltalán nem is érdekli, hogy számodra mi fontos, vagy tesz boldoggá, hova szeretnél elutazni, vagy a hétvégi program Neked megfelel-e. Simán átkapcsolja a TV-t, lemondja a veled való programot, csak mert neki közbejött valami. 

Nos. Miután szembesültél ezekkel a kulcsfontosságú viselkedési paraméterekkel, érdemes szembenézni a ténnyel. Persze örülnénk, ha le tudnátok ülni megbeszélni, és megértené, hogy mi a problémád. Viszont ilyenkor kellene szembesülnie azzal, hogy igencsak van mit dolgoznia személyiségén. Kérdés az, mennyire fontos számára a kapcsolat, s benne Te. Ha többszöri alkalom után sem jutsz egyről a kettőre, akkor ez idővel a kapcsolat végéhez vezethet. 

Kívánom, hogy esetleges problémáitok megoldásra találjanak, s ha kell, kérjetek szakértői segítséget. De ha bizonyos idő elteltével sem javul semmit a helyzet, ne ámítsd magad - ez nem fog változni, tehát ideje kilépni a számodra fájdalmat és boldogtalanságot jelentő kapcsolatból.  

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

Gyere és csatlakozz a Társkereső és Párkapcsolati Kalauz Facebook oldalamhoz.