Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Randizz magaddal - tudod milyen jó?

2015.04.08 22:28
Bakancslistát sok esetben érdemes írni. Főleg, mikor új dolgokra, életre, párkapcsolatra vágysz - s hogy kellőképp legyél motiválva, a megvalósítással nem vársz semmire és senkire. Megéled. Sokszor hallom, hogy "majd ha ez meg az lesz, akkor megyünk, élünk, utazunk". S mi lenne ha valóban élnél, s nem megvárnád míg ott topog melletted a párod? Most kié a bakancsod? Nem a sajátod megéléséről beszélünk? Én igen! Jó, okés - mondjuk a gyerekvállaláshoz nem árt a társ, de én most azokról a listákról beszélek, melyek a jelenlegi helyzetedben rád várnak, a Te álmaid, csakis rólad szólnak.
 
 
Nos. Mi is szerepel a listádon? Például elutazni valahová, wellnesselni, pihenni, csak úgy lenni, belesüppedni a hotel foteljébe, kávét szürcsölgetni a csodás szálloda halljában, kaviárt enni előételként az étteremben, persze pezsgővel együtt és az olasz konyha ízeiben rejtőzöl el a különböző fogások között. Közben nagyon csinosan topogsz a magassarkú cipődben a svédasztal körül, és bitang jól érzed magad, miközben mindenki kérdően néz rád, ki ez a nő? Tudod, hogy másnap nem kell korán kelni, a reggeli napocska ébreszt, végre a széket a popsid alá tolják és fenemód úrinőnek érzed magad a pirítósod mellett. Tudod, hogy nemsokára sétálni mész a közeli városkába, nézelődsz, kirándulsz, belefeledkezel az időbe, tiéd a mindenség. Délután szieszta, aztán habzsi-dőzsi a termálvízben......
Folytatod a mesét? Úgy élsz, mintha szinte randevúznál,magaddal, s élvezed ennek mámorító pillanatát. 
Amikor ilyen csodás élményeket élsz meg, olyan mérhetetlen energiával töltődsz fel, hogy a paksi atomerőmű csak beszélhet neked. S ha már ilyen ügyes vagy, a listán szereplő álmokat, valósággá változtatod. ÉLSZ! Csoda ezek után, hogy valaki, aki persze szintén "zenész", vagyis köszöni jól van...felfigyel erre a "sugárzásra"? Mert már ő is szeretné, hogy meríthessen belőled, a nevetésedből, a jókedvedből. Egy ilyen pozitív ember mellett boldog az élet. Egyre erősebben fogod érezni, hogy mennyire mindenre vagy képes: észre veszed az apró örömöket, nem elvársz - hanem adsz, látod és megéled a magad énjét, s élvezed minden porcikádat. Olyan dolgokat, embereket veszel észre, melyek mellett lehet eddig elmentél. Már nem az örökös napi rutinban merülsz el, hanem látod a csacsogó kislányt az utcán, a mosolygó arcokat a munkahelyeden, a kíváncsi benzinkutas tekintetét, az udvarias Férfit a boltban. Szóval végre észreveszed a szépségeket, s nem azon agyalsz, hogy épp ki halt meg, milyen politikai maszlaggal bódítják az embereket, hogy épp mennyit veszített xy a tőzsdén, hogy kinek a háza égett ki Győrben, stb.
S milyen érdekes dolgok várnak rád? Képes vagy megfigyelni az embereket. Hallod a beszélgetéseket, látod az emberek viselkedését, tulajdonképpen betekintést nyerhetsz a külvilág által adott életekbe. A mindennapok szürkeségében néhány órára, pillanatra megáll az idő, s az eddig mások által rád hangolt félelmektől mentesen, végre tökéletesen tisztán látsz. Levegőhöz jutsz. A magyar mentalitás - hála isten ez nyugat felé már nem így van - még furán, szinte megbélyegezve néz, ha olyan dolgokat teszel, amit egyébként az ember fia/lánya párosan teszi, ez vált elfogadottá. De mivel ezt Te most egyedül teszed, ezért kellőképp tele vagy önbizalommal, harmóniában élsz magaddal, s eszed ágában sincs azzal foglalkozni, mások mi a fenét gondolnak rólad. Az lehetsz, aki lenni akarsz. Tudsz gondolkodni, s a tanult viselkedéseidet le tudod vetkőzni. 
Kérdezhetek Tőled most már? Mi tesz boldoggá? Mi az, amit mindig is ki akartál próbálni, de sosem volt rá eddig lehetőséged, erőd, bátorságod? Milyen eddigi teljesítményedre vagy a legbüszkébb? Voltak sikereid? Szerinted hol leszel 5-10 év múlva? Milyen életed lesz? 

Menj......randizz magaddal....hogy majd a társad is melléd szegődhessen a teraszon!

 

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő 

Gyere és csatlakozz Te is a Társkereső és Párkapcsolati Kalauz Facebook oldalamhoz.