Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Párkeresési tippek, hogy már az elindulás is sikeres legyen.

2014.11.05 14:05

Találkozni, ismerkedni bárhol lehet, akár internetes portálon, közösségben, konditeremben. Már ott tartotok, hogy randizni fogtok? Szuper.S mire figyelj? Persze első kérdés, hogy milyen kapcsolatot szeretnél. Én a komoly kapcsolat mellett tettem le voksom, s ezért az alábbiak is e reményében íródtak.Ha felkészültél lélekben egy komoly kapcsolatra, ez jó jel, de hogy a randevúból többszöri találkozás is legyen, érdemes elkerülni bizonyos buktatókat.

A találkozásnál érdemes ugyan nem kifaggatni a másikat, de vannak alapkérdések, melyeket, tisztázni kell.

Van barátnője/barátja? Ha igen, itt ezennel be is fejeződött a téma. Hiszen Neked itt mi keresni valód is van? Csak olyan személlyel állj szóba, aki szintén rendezte az életét.

Egy kicsit idejét múlt az a tény, hogy csak a Férfiak kezdeményezhetnek. Kedves Hölgyek, ez van, ideje megbarátkozni e ténnyel, de óvatosan, nem lerohanni a délceg Herceget. Mint bizonyára az első találkozás alkalmával kiderült, milyen közös tulajdonságaitok vannak, s a kérdések is erre irányuljanak. Lehet kezdeményezni, hogy „Van egy jó kiállítás, én elmegyek, van kedved Neked is jönni?” „Játsszák a moziban XY filmet, van kedved Velem eljönni?” Ennyi, nem több.  

Ne rohand le a másikat. Hagyj időt a találkozások után, hogy megemésszétek a történteket, egy kicsit jó is hiányozni.

Ha jól érezted magad a randin, ennek adj hangot is. Köszönd meg, és MOSOLYOGJ. Nagy „fegyver” a mosoly, mert ezzel jelét adtad részedről, hogy „igen, máskor is szívesen találkoznál Vele”, de ezt, még ha nem is mondtad ki, érteni fogja.

Hagyd beszélni a másikat, sőt, a Férfiakat főleg, és bátoríts arra, hogy meséljen Neked. A Nőknek jó hallgatónak is kell lenniük, befogadónak, s ezzel szemben nem baj, ha a titokzatosság elvét hagyjuk érvényesülni. Nem sietünk, nem rohanunk, idő, mint a tenger. Lesz még rá bőven helyzet és idő kibeszélni magatokat és megismerni egymást.

Lesz olyan helyzet, ami talán nem fog tetszeni, vagy számodra furcsa. Óvatosan a véleménynyilvánítással, ne hogy a másik kritikának élje meg.

Mind a ketten szabad emberek vagytok, nem kell sülve-főve egymás nyakán lógni, hagyjatok teret és időt, az eddigi hobbytokkal se hagyjatok fel, hanem szép lassan, óvatosan építkezzetek.

Az egyre szorosabb kapcsolat ellenére is, már az első pillanattól kezdve, mindig legyél önmagad. Változni valamennyire fogsz, hiszen a párod biztos fog olyan dolgokat mutatni, amiket eddig nem ismertél, vagy tettél, s már a Te életedbe is beépül, szokássá válik. De! Maradj, az, aki vagy. Hiszen Ő ebbe szeretett bele. A párkapcsolat nem önmagam beolvasztása, vagy alárendelése a másikhoz képest, hanem kiegészítése.

Eddig is volt életed a párod nélkül? Akkor ezután is tedd és menj, ahová, és akikkel eddig voltál. Nyílván átbillen a fontossági sorrend, de ehhez idő kell. Főleg a Férfiak számára. De ez így helyes. Ha túl sokat vagytok együtt, eleinte, hamar megunjátok egymást.

Éreztesd vele, hogy milyen jó Vele, hogy különleges ember, de ne pitizz. Dicsérni nem csak a párunkat kell, bárkit az életben, ha úgy érzed, kikívánkozik belőled, mond ki.

További boldog perceket kívánok Nektek!

Mármarosi Melinda – párkapcsolati szakértő