Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Párkeresés, nem csak 20 éveseké a világ! Szerelem 50 felett!

2014.06.19 21:21

Szerelemre lelni sosem késő. Még akkor sem, ha úgy érzed, hogy válás, özvegység, és sok-sok csalódás után már semmi esélyed rá. Persze, azt nem várhatod el, hogy az igazi majd az egyik pillanatról a másikra bekopogtasson hozzád, de a következő apró cselekvésekkel, lépésenként haladhatsz a boldogságod felé, ami így egyre nagyobb eséllyel csaphat le rád!

Felejtsd el az exeket és a túlzott elvárásaidat!

Ha sok idő eltelt úgy, hogy egyedül ész, először is hozzá kell szoktatnod magad - agyban is - a társkereséshez. Óhatatlanul beugrik az ex személye, milyen volt vele, még ha csúnya válás is lett a vége....arról meg ne is beszéljünk, ha megözvegyültél. Fontos, hogy legyen listád arról, milyen társat szeretnél, csak ne hosszú "bevásárlólistára" gondolj. Még mielőtt rávágnád, hogy neked nincs is ilyened, gondold végig… Nem szokott-e eszedbe jutni olyasmi, hogy „jaj, csak olyan ne legyen, mint a Józsi vagy Sári?” Természetesen semmi probléma nincs azzal, ha körülbelül tisztában vagy vele, milyen partnerre vágysz, de a túl sok követelmény ellehetetleníti a pártalálást. Muszáj legalább lazítanod a listán!

A munka segít.

Bizonyos kor betöltésével előfordulhat, hogy „túl öregnek” érzed magad a randizáshoz, a párkereséshez. Persze, ez nem így van, de kijöttél már a gyakorlatból, s az érzelmeknek nehéz parancsolni. Tehát okos taktika, ha más köntösbe csomagolod a férfiakkal/nőkkel való találkozást, és nyitott vagy az egyéb élethelyzetekben történő ismerkedésre – például a munkád során.A legtöbb szakma megköveteli, hogy emberekkel találkozz. Bár nem kell minden üzleti ebéden az igazira vadásznod, miért zárkóznál el, ha mégis megtalálod? 

Igyál egy kávét!

Amikor legközelebb megkívánsz egy kávét, ne az otthonod vagy a munkahelyed konyhája felé vedd az irányt. Menj inkább egy kávézóba, s kényeztesd magad egy mennyei feketével vagy habossal!A gasztronómiai élmény mellett így gondoskodsz róla, hogy rendszeresen eljárj társaságba. Pláne, ha magányos farkas típus vagy, akinek nem okoz nehézséget, hogy akár egyedül is beüljön egy kávéra, s figyelje a körülötte zajló eseményeket.

Nem stresszforrás, lehetőség!

Ne görcsöld túl az első randit. Gondold úgy, mint egy lehetőség, hogy új embert ismersz meg. Most még csak tét nélkül ismerkedsz, ne agyald túl, hogy most talán rád talál életed szerelme, akivel a hátralévő évtizedeket töltheted, s éltek...míg meg nem haltok...mint a királyfi és királylány a mesében. A véglegesség gondolata még akkor is sokkolhat és feszültté tehet tudat alatt, ha egyébként ez minden vágyad. Felesleges pillanatoktól kíméled meg magadat, s inkább koncentrálj egy laza, baráti csevegésre – így egyébként is nagyobb az esély rá, hogy magadat adod, és ő is lazább lesz.

Hagyd történni! Élj a MOST-ban!

Régen voltál már szerelmes, régen randiztál már, talán úgy érzed, fogalmad sincs mit kell tenni. Sokan úgy vélik, hogy az idő múlásával egyre kevésbé romantikus az ember. Én inkább úgy mondanám, inkább képes túlmisztifikálni az ismerkedést és a szerelmet.  Ne készíts már előre, agyon dolgozott ismerkedési stratégiai tervet, vagy elméletet, hogy hol lehet ismerkedni és hol nem, illetve hogyan célszerű ilyen helyzetben viselkedni, s hogyan nem. Hagyd spontán megtörténni az eseményeket, no persze az alapszabályok megtartásával. Így sokkal kiegyensúlyozottabb leszel.

Ízig-vérig Férfi - Nő vagy!

A kor haladtával mind a férfiaknál, mind a nőknél bekövetkező "változókor" senkit nem kímél, de annak fizikális és mentális megélése már egyénenként változó.  A nőknél leáll az ösztrogéntermelés, s vele együtt megszűnik a menstruációs ciklus – mit sok esetben a nők nehezen élnek meg. Ha túllépsz ezen s képes vagy jó oldaláról tekinteni, akkor  megtapasztalhatod a gátlások nélküli szexualitást, hiszen nem kell többé a nem kívánt terhességtől tartanod. Ne feledd, hogy a nemi betegségek ellen viszont ugyanúgy védekezned kell, mint eddig, és új partnerrel mindig fokozott a fertőzésveszély! Bár csábítónak tűnhet az ötlet, hogy a párkeresési gondjaidat olyanokkal beszéld meg, akik veled egy cipőben járnak, érdemes időt töltened boldog kapcsolatban élőkkel is – a pozitív példa ugyanis jobban hat rád lelkileg, mint a közös siránkozás! A férfiakkal folytatott beszélgetések során, hasonló testi és lelki folyamatokról számolnak be. Potenciazavarok lépnek fel, inkább minőségi szexet akarnák már a mennyiség helyett, fontosabbá válik a lelki élet, a család, s még a legnagyobb szoknyapecér is megnyugvásra készül. Összegezve a korral átértékelődik a szerelem és szexualitás fogalma. Bármilyen korosztályban lehet még új életet kezdeni, mert ameddig ég a tűz, a vágy...ott lakozik benned a Férfi, a Nő. 

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő