Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Párkapcsolati problémám van - hogy jön ide a család, a múlt, a harag?

2014.05.14 22:05

Ha boldog párkapcsolatot szeretnék, miért kell az életem többi részén is dolgozni? Mi köze a szüleimnek ahhoz, hogy most mit élek meg? Miért kell szeretnem azt, aki bántott? Akár a volt férjemet, feleségemet? Még sorolhatnám a sok kérdést, melyekkel záporoznak ügyfeleim, amikor elkezdünk mélyre ásni életükben.

 
A család, ahová születtünk....szinte a legmeghatározóbb életünkben.
Mondhatjuk úgy is, hogy anyatejjel szívtuk magunkba a szüleink szokásait..s gyerekként hogyan is lett volna fogalmunk arról, hogy ez most jó-e vagy rossz nekünk. Minden ember, aki körülötted él...okkal viselkedik úgy, ahogy. "Mintákat" hoz a főnököd, a párod, a barátod/barátnőd, a munkatársad...mindenki. Tehát nem csak a saját véleménye, énje, a létezése meghatározó, hanem a hozott minta, annak a családnak a lenyomata is jelen van, a múltból, amiből jött. Ha kicsit is belegondolsz...lehet bizarr lesz az elképzelés...de hány emberrel is vagy kapcsolatban? Nem csak azzal, akivel...hanem a rokonsággal is...de rendesen.
A szüleid is az ő szüleik viselkedésének lenyomatát hordozzák, tehát a kettőjük keveredését kapod...s Te mit adsz át a gyermekednek? A körülötted lévőknek?
S jön a következő dilemma: miért nem csak a párkapcsolati résszel dolgozunk?
Ha mondjuk eltörik a lábad, begipszelik, tudsz úgy menni, mint előtte? Nem fogja húzni a derekadat...a csípődet...a testedet?
 
Ha elkezdesz változni, másképp viselkedni, látni a világot....az kihat majd a többi életterületre is. A családi, munkatársi, s nyilván a párkapcsolatodra is. Lesz, aki majd jó szemmel nézi a változásaidat, de lesz, aki nem.
A lényeg, hogy minden életterületet átbeszélünk, mert enélkül semmit nem érünk el. S van olyan helyzet is, mikor nem kifejezetten a párkapcsolati problémával kell először foglalkozni, hanem régi sebeket, blokkokat, a múltat tesszük helyre. A gondolkodásodat, szokásodat, a rálátásodat a világra, az emberekhez való viszonyulásodat....s nagyon sok esetben annyira megerősödnek az ügyfelek, boldogok, sugározzák, hogy jó kedvűek, megnyílnak a külvilágnak...hogy szinte társat már nem is kell keresni...jön az magától is :)
 
Harag és szeretet.
Ameddig haraggal vagy valaki felé...nem tudsz igazán könnyedén létezni. A negatív érzet elveszi az energiádat attól, amivel inkább foglalkozni kellene. Ez olyan mint a matek. Ha van egy mínusz előjelű szám és ahhoz még egy mínusz előjelű számot adunk...mi lesz belőle? Ha a már egyébként is rossz érzetedhez állandóan csak jönnek a rosszak...hogyan lesz abból jó?
Elmondom: SEHOGY!
 
Megbocsátani, továbblépni, és szeretni. Ez a titok.
Ha megszűnik benned a harag, a fájdalom, és sikerül könnyű szívvel gondolni a régi dolgokra....akkor végre SZABAD VAGY!
Helyet adsz ezáltal az újnak, a jónak, a másnak, a saját életednek. 
Sok sikert! 
Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő