Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Miért nem vigyázol jobban a boldogságodra?

2015.08.23 21:30

Minden pillanatban döntesz. Hol jól, hol rosszul, sokszor csak később derül ki: hogy kit választasz párodnak, hogy milyen értéket képviselsz a párkapcsolatodban, a barátaiddal való kapcsolatodban, a munkádban, vagy csak úgy az életben, mind, mind képet ad rólad. Sokszor a cselekvéseid, a ki nem mondott szavak többet mutatnak belőled, mint hinnéd. 


Szeretem az embereket, a munkám, s néha legszívesebben megráználak – vedd már észre, hogy mennyire felesleges dolgokon tépelődsz, hogy mennyire nem jó az irány az életedben, hogy olyan ember mellett élsz, aki nem méltó hozzád, hogy jobban kellene élni az életed – mert elmész a pillanatok mellett, melyeket már soha senki nem hozhatja el neked.

Megcsalás, hazugság, szeretősdi – minek húzni az időt? Ez csak a félelemmel teli emberek játéka, akik pótcselekvéseikben élik ki hajlamaikat, de még magukat is becsapják, ámítják.  Hogy hány kiló vagy? – tényleg ez számít? Hogy milyen iskolát végeztél? – amikor megöleled a párod, azt hiszed a dr. címedért fog szeretni?

Sorsokat, tragédiákat, bukásokat, félelmeket, tévedéseket, életet és halált „látok”. S nekem fáj, amiért Te nem „akarsz” boldog lenni, ÉLNI. Mindegyikőtök egy csoda. Vedd észre!

Igen, tudom, hoztál magaddal családi csomagot, talán egy alkoholista apát, egy üres – érzéketlen családot, egy bátortalan-egyszerű anyát, egy mosolytalan nagypapát, egy megcsömörlött testvért, egy szomorú arcú nagymamát, talán szegénységben éltél, talán nélkülöztél, talán nem engedtek olyanná válni, amivé szerettél volna. De MOST itt vagy, felnőttél, s még mindig dönthetsz. Ne kifogásokat keress, ne másokat okolj a boldogtalanságodért, ne húzd az időt, ne a félelmeidben, a korlátaiban raboskodj, ne másokra hallgass – csak a belső énedre.

Nem szégyen lépni, újrakezdeni, hibázni, rossz döntéseket hozni – mert legalább csináltál valamit. Valamerre elindultál. Vannak lehetőségek, amiket muszáj felismerni, nincs mese! Ha megtanulsz végre lépni, kérni, bízni, már nem a szerencsére vársz. Hiszen felismerted, nem másokra kell várni, nem másoktól kell függeni, nem mások szabják meg életed milyenségét, nem mások mondják meg, milyen életed legyen.

Szeretném a kezedbe adni az önmagadban való hitet, erőt, kitartást, a küzdés vágyát, az álmodozás örömét, a szerelem jóságát – hogy igen, van boldog élet!

Én tudom – most már Te is!

Mármarosi Melinda – párkapcsolati szakértő

Facebook: Párkapcsolati Kalauz