Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Miért ciki felvállalni a TÁRSKERESÉST?

2017.05.13 13:18

Egyre több egyedülálló és magányos ember van. Persze kifelé mindenki a „szmájli” világban él, boldog és kiegyensúlyozott, de a négy fal között csak ábrándozik erről, és alig várja már, hogy valaki átölelje, kedves legyen hozzá, s világgá kürtölje – PÁRKAPCSOLATBAN VAGYOK. Nem egy statisztikát tanulmányozok, mert a számok nem hazudnak, főleg a társkereső oldalak dübörögnek rendesen. S még mielőtt ítélkezésekbe, véleményezésekbe csapnál át - mert persze csak a hülyék, idióták és perverz alakok vannak fent - ne tedd! Az életben, ergo a társkeresőkön is sok féle ember létezik. 

Miért a rossz oldalát nézzük? Miért nem azt, hogy talán ha végre kinyilvánítom, hogy TÁRSRA VÁGYOM, beszélek erről a barátaimnak, ismerőseimnek, felregisztrálok egy komoly társkeresőre, így sokkal nagyobb esély van arra, hogy akár bemutatnak valakinek, vagy megtalálom a párom egy társkeresőn, mint hogy szégyellve, eltitkolom. Sok kliensem igen magas beosztásban van, s jó páran keresik társukat, és amint önértékelésük a helyére kerül, szabad utat engednek az önfelvállalásnak, egy cseppet sem érdekli őket, hogy a vezetői székből felállva, pont ugyan olyan ember, mint bárki más, és igen – vágyik szeretetre, kapcsolatra, törődésre, adásra, házasságra. Ja hogy tesz is érte? Nem kérdés. Akár egy társkereső oldalon (amit tanácsolok, mert sajnos nagyon sokra tilos lenne felmenni!) Fényképpel, valódi adatokkal, elvárásokkal, és hatalmas türelemmel, mert egyáltalán nem biztos, hogy 1 hét alatt, álmai hercegére/hercegnőjére akad. Lehet, akár egy másik társkereső oldalra is fel kell menni.

Magyarországon még mindig ciki tanácsot kérni párkapcsolati problémákban. De abban nem, hogy hol javítom meg az autóm, hol van jó fogászat, melyik a legjobb szülésorvos, hol varrassak magamnak ruhát, de ha épp fogyni szeretnék melyik trénert vagy módszert válasszam, vagy hogy ki a legjobb lakberendező, fotós, ruhatervező, stb. Miért ciki tanácsot, segítséget kérni, mikor életünk egyik legmeghatározóbb részében van elakadás? A szakemberek nem dísznek vannak, hiszen mindenki a maga területén szakosodva, ezernyi szálból tapasztalva ad segítséget, felkészülve, tanulva. A szakmai oldalamon, itt és a Facebook oldalamon végzett látogatottsági felmérés alapján érzékelem, hogy van baj, rendesen, s bizonyos pikáns, kemény megfogalmazású posztoknál hatalmas a nézettség, de NEM MERIK BELÁJKOLNI, nehogy az ismerősök meglássák, megosztani meg pláne nem, mert akkor mit szólnak a többiek? Mit? Kit érdekel? Miért kell a külvilág megítélésével foglalkozni? Sajnos szexről, párkapcsolatról, társkeresésről beszélni, véleményt mondani, még mindig nehéz sok embernek, mert akkor kiderülne, mi van a magánéletével. Na de pont ez a lényeg, hogy végre elinduljon, kimásszon a problémahalmazból, társra találjon, hogy a párjával rendbe tegyék a kapcsolatukat. S igen, szembe kell nézni a hiányosságaimmal, a tévedéseimmel, a rossz döntéseimmel, a kudarcaimmal, a fájdalmaimmal, a meg nem élt vágyaimmal, stb.

Ha valóban megoldást szeretnél a magánéleti problémáidra, merd felvállalni, kérj segítséget, regisztrálj fel egy komoly társkeresőre, nyilvánítsd ki szándékodat, tegyél azért, hogy boldog lehess. S ne a külvilág megítélésével, lehúzó véleményével, kritikájával foglalkozz! Csak bátorítani szeretnélek, mert az élet valóban szép – persze annak, aki tesz is érte!

Mármarosi Melinda – párkapcsolati szakértő