Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Merj egyedül lenni szakítás után!

2015.09.05 20:29

Sajnos, néha van úgy, hogy már nincs mit megmenteni a kapcsolatban…s ki kell mondani: Vége! Nagy űr fog tátongani az életedben. Hogy az ex élete milyen lesz, nem foglalkoznék vele, ez most nem az a történet.

Nem Te vagy egyedül, akinek fogalma sincs, hogyan tovább, talán félsz az egyedülléttől, nincsenek céljaid, terveid, egyelőre a napi szintű túlélésért szenvedsz. Csak egy valamit ne tegyél! Bele ne kezdj egy másik kapcsolatba! A szorongásos, depressziós időszak normális, de megfigyelhető ezen intervallum alatt a normálisnak éppen nem nevezhető, már túlzásba vitt sport, belemenekülés a munkába, egyéjszakás szexuális kalandok hajszolása, állandó pörgés – buli, vagy a mérhetetlen nagyfokú önsajnálat, siránkozás, panaszkodás, amivel már a körülötted lévők agyára mész.

Legyél kicsit egyedül, mert minden más pótcselekvés lesz. Félsz szembesülni a saját gondolataiddal, a valósággal. Pedig a gyászra szükség van! Ha nem éled meg a nyomorúságodat (sajnos ez van) nagyon hamar belefutsz ugyanolyan kapcsolatba, mint amiből kijöttél, s hibát hibára fogsz halmozni.   

Ez egy nagyon nehéz időszak, kemény munka a saját magunk rendbetétele, de az idő nagy Úr, főleg a magadhoz való TÜRELEM. Egyedül kell megélned azt a sok érzést, ami ilyen esetekben felszakad benned. Sírj, üvölts, csinálj bármit, ami jól esik. Engedd ki magadból az érzéseidet. Józan ésszel néha fel sem lehet fogni, hogy mit csinál az ember. Jó ha vannak melletted családtagok, barátok. Tudjanak rólad, néha persze ráncigáljanak ki otthonról, de ne zaklasd folyton őket, ne mantrázd el újra és újra mennyire rosszul érzed magad, s hogy a volt pasid, csajod mennyire elbánt veled. Felesleges a múlton agyalni. Meg kell dolgoznod a haragodon, az ürességen, a fájdalmadon. Gondolj arra, mit teszel, mikor lemerül a telefonod? Egy időre „békén hagyod” és feltöltöd. Nem de? Most ugyanezt játsszuk Veled is.

Fel kell tölteni új energiával, szeretettel a szívedet, hogy idővel újra nevetni tudj, hogy meglásd a másikban a csodát, a szerelmet. Újra fel kell fedezni az életet. Terveket, célokat kell készíteni, át kell alakítani az életedet. Új impulzusokra, barátokra, történésekre, helyzetekre van szükséged. S egyszer csak a régi fájdalmak helyére, szép lassan bekúszik a boldogság, az öröm, s vele együtt a kedvesed is. Már csak a szép emlékek jutnak eszedbe, s értékelni fogod azt a picit is, amit a volt kapcsolatodból kaptál. Újra elfogadóvá és befogadóvá váltál.

Most már nem kérdés, hogy megérte egy időre egyedül lenni, mert ellenben a fájdalmadban és szomorúságodban nem tudod teljes egészében önmagadat adni leendő párodnak.

Építsd a lelked, hogy megérkezhessen hozzád a szerelem!

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő