Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Meddig vársz arra, hogy a másik majd megváltozik?

2022.06.30 09:20
"Miért mindig a jó emberek szívják meg?" Miért van az, hogy mindig és mindig bedőlök, na majd most megváltozik ő is és a kapcsolatunk is?" "Én hülye, újra és újra elhiszem,hogy tényleg akar."
Kinek ismerős?
A tanácsadásaim során te jó ég hányszor hallom ezeket, és őszintén sajnálom azokat, akik ezt átélik, és valóban hisznek abban, hogy egy ember képes a változásra. Mert igen, van akik akarnak, tudnak és hisznek magukban, a kapcsolatban. De van, akik sportot űznek, kihasználják a másikat, mint egy eszközként, bábként, a saját maguk önös igényeihez igazítva játszanak velük. S hogy ez a másiknak fáj? Sz@rnak bele....főleg azzal nem számolnak, hogy ezzel porig alázzák a másikat, van aki totál, egy életre érzelmileg megsérül, s a nagyobbik része már az elején tudja, hogy nem lesz komoly párkapcsolat, vagy azt, hogy önmaga képtelen megváltozni, de akkor is belemegy a kapcsolatban, mert hát miért ne.
Hatalmas munka, hogy valaki tudatosan éljen és változtasson az életén. S ebből kifolyólag nem hiszek az azonnali változásban. Az csak pillanatnyi fellángolás. Abban hiszek, hogy aki képes felismerni, az ok-okozat összefüggését, aki talán padlóra került és új életre vágyik, hogy akinek fontos a saját maga élete és nem valamiféle önismereti könyvből, tréningből, előadásból, hanem személyre szóló, egyéni tanácsadással, az képes változni. Önmaga miatt és nem mások miatt.
Sajnos csak az még szomorúbb, hogy aki jó ember, aki hisz, hogy képes a másikat megváltoztatni, tényleg ő húzza a rövidebbet és jó esetben a másik rendre tisztában is van ezzel, de nem törődve a másik ember életével, simán átgázol rajta. tart ameddig tart, addig ő jól érzi benne magát.
Csak ugye az életben mindenki megkapja méltó jutalmát. Ez nem egy spirituális maszlag, hanem összefüggés. Mert aki kihasználja a másikat, az az élet más területén is belesza@rik a dolgokba, tehát az máshonnan is kapni fogja a pofonokat.
Én sokszor mondom azt, hogy aki jó ember és tudatos, na meg senki se kívánjon rosszat a másiknak, magával foglalkozzon, mert az élet szép kis rendező, elintéz mindent, s nem kell, hogy gonoszak, bántóak legyünk.
Több kliensem is a fentebb leírtakban szenved, mert túllépték a segítő határt, mert hittek, mert önmagukat nézték, hogy lehetne másképp, hogy sajnálták a másik tipródását, hogy ha neki sikerült, akkor a másiknak is fog, s én néha szomorúan látom előre, hogy baj lesz, de csak mennek tovább, míg nem egy jó nagy pofon éri őket. Rossz ezt kívülről nézni, de tudom, hogy ez az ő fejlődésükhöz kell.
Ha magadra ismersz, akkor csak egy valamit raktározz el: CSAK ANNAK LEHET SEGÍTENI, AKI KÉRI ÉS AKI LÉPÉSRŐL LÉPSRE TESZI A DOLGÁT.
Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő
+36 20 9 262 303