Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Maradjunk együtt, vagy szakítsunk?

2015.09.24 19:06

Nagy dilemma. Már gondolkozol rajta? Eszedbe jutott? A baj…pont itt van. Most mondhatom, hogy a tudatalattid beszél, a megérzésed jött elő, nem érzed jól magad a hétköznapokban – de megfogalmaztál valamit, s ha mást nem önmagadat kérdőjelezed meg a kapcsolatban. Továbbmegyek – a jó az lenne, ha nem a kapcsolatot helyeznéd előtérbe, hanem önmagadat. Nyugi. Ez nem önzőség. Tehát – mik a céljaim, ki vagyok én, mit szeretnék, miben és hol érzem jól magam, valóban önmagam vagyok a kapcsolatban, megélem a nőiségemet/férfiasságomat, stb. Csak legyél őszinte, mert ha még magadnak is hazudsz, tényleg nagy a baj.


A párkapcsolatokban legtöbbször vagy az unalmassá vált állandóság, vagy valamilyen változás idézett elő problémát. Lehet ez egy új munkahelyen való megfelelés és otthon már egy szóra is pattan az ember. Vagy gyermek született és nem tudják helyén kezelni a párok szülői szerepüket. Talán épp hogy kirepült a csemete, de mit kezdenek magukkal újra majd az ősök? Esetleg az egyik fél önbizalomhiánytól szenvedve alárendeli magát a másiknak. Sorolhatnám…a lista jó hosszú lenne.

A PÁR-kapcsolat kétemberes történet, két ember szíve, energiája, szeretete, őszinte cselekvése kell hozzá. Egy ember nem fogja megmenteni a kapcsolatot. Ha csak Te dolgozol az ügyön, időhúzás, saját magad életéből veszed el a boldogságra szánt időt. Nem a szakítás meglépésére sarkallak, hanem önmagad szeretetére.

Sajnos belép a félelem, az önbizalomhiány, a „mi lesz velem később” érzés, „találok-e valakit majd” gondolatok. Beszélgetés nélkül nem úszod meg. Muszáj lesz egyértelműen kifejezned mit szeretnél, mi bánt, miben kéred a segítségét, min kell együtt dolgoznotok, a hogyan tovább kérdésében nincs Te meg Én…MI vagyunk. Ami volt…ezek szerint nem működik, tehát új dolgokra vágysz, lesz változás, kihívás, komfortzónából való kilépés, sok-sok beszélgetés, talán szexuális téren való megújulás is, a közös jövőtökön való EGYÜTT dolgozás. Meg kell próbálni. Könnyen nem szabad feladni.

De!

Ha mindezek nem működnek – nincs mese, ki kell mondani. Vége! Tudom, ez nagyon rossz, fájdalmas. De van új életed, jövőd, s valahol (bár ezen még nem kell gondolkodnod) lesz még szerelem is. Igen, az életed meg fog változni. Talán dolgozni kell a lelkeden, az önbecsüléseden, a félelmeiden, a blokkok oldásában, de megéri. Ne illúzióba kergesd magad, hanem a valóságot keresd, hiszen ez fog segíteni a döntésedben.

Döntés nélkül nincs jövő, csak időhúzás. Mérlegelj!

Mármarosi Melinda – párkapcsolati szakértő