Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Laza, egyéjszakás - kötődés nélküli kapcsolatok.

2015.03.12 20:37

Van ilyen, néha nem is baj. Nem minősíteni szeretném azt, aki ennyivel beéri. De tudni kell, hogy akik csak erre vágynak, tudatosan, vagy tudattalanul, de nem mernek, félnek elköteleződni, felelősséget vállalni. Ennek számos oka lehet, s pont ezért nem szabad negatívan minősíteni a benne résztvevőket. 

A kapcsolatokban ugyan van sok jó....egy darabig még örömforrás is. De idővel mindig valamelyik fél érzéssel fog bírni...s ebből származik a baj. Egyszer csak kevés lesz a "laza kapcsi", ami mi másra nem épül, mint a szexualitásra, mert hogy nem kártyázni fognak...azt biztos. 

A laza, érzelemmentes, szexen alapuló kapcsolatban nem kell elköteleződni, nincs felelősségvállalás, s ezzel arányban a kudarcélmények és csalódások sincsenek. De biztos? Ott belül, titkon, mindenki vágyik szeretetre. S ha valaki nem tud a múltbéli fájdalmán, vagy a párkapcsolati félelmeken túljutni, inkább jobb lenne szakember segítségét kérni. Ugyan szabadnak érezheti magát, bármit megtehet, bármikor kiléphet, mindig lesz egy "menekülő kiskapu nyitva", nincs számonkérés, nem kell hűségesnek lenni, döntéseket sem kell hozni, újabb és újabb érzelemmentes "kapcsiba" futhat, de ezzel sosem fogja elkerülni az önmagában való félelmeket. 

Nagyon sok szépségtől, igazi érzéstől, mélységtől, örömtől, tapasztalásoktól, fantasztikus élménytől fosztja meg magát, melyek egy pillanatig sem lehetnek részesei egy kötelezettségmentes kapcsolatban. 

Attól, hogy valaki egy-egy randikat beleszámítva, a szórakozáson kívül, néha kiruccannak wellnesselni hétvégeken, ez még nem nevezhető kapcsolatnak, de még az ismerkedés határát is súrolja. Egy párkapcsolat boldogsága nem a házassági papír meglététől függ, hanem attól az elköteleződéstől, melyet a kapcsolatban mind a két fél önként vállal, szívből és hitből teszik. Egy rossz kapcsolatot nem lehet megmenteni sem gyerekkel, sem házassági papírral, sem összeköltözéssel, sem ajándékkal - csak a lélek útjai, az érzés, a szív dönt. De nem a rózsaszín mámor.

Az elköteleződés mindig két szabad és független, felnőtt ember érett és tudatos döntése. Ez egy olyan fúzió, mely őszinteségen, bizalmon, tiszteleten, kölcsönösségen, adásból és kapásból, mély érzelmeken alapul. A figyelem már önmagadon kívül a másikra is irányul, s annak családjára, környezetére is. Ez egy többszereplős játék. Attól, hogy ez a játék meddig fog tartani, mennyire lesz izgalmas, milyen élményeket élsz meg általa, mi lesz a vége - csakis rajtatok múlik. 

Nincs annál csodásabb érzés, mikor szerelemmel és szeretettel éled napjaidat kedvesed mellett. Találd meg párod, s merj elköteleződni felé, s magadhoz!

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő