Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Ismerkedni jó - Cikkíró verseny Mindig nő magazin

2014.03.30 21:45

www.mindigno.hu/126-cikkiro-verseny/2013-junius-01-augusztus-31/1206-ismerkedni-jo-cikkiro-verseny

De mennyire!

Megismerünk egy másik világot, nézetet, szokást, új barátokra is szert tehetünk, s netán még a szerelem „Ámor” nyila is eltalál.

A kíváncsiság, a vágy, a vonzalom, szinte ösztönösen hajt bennünket, hogy a másik embert felfedezzük. Talán ez a legszebb időszak egy szerelemben, a kezdetek, mikor a gyomrunkban „pillangók” mocorognak, és már alig várjuk a találkozást. A mai modern „azonnal mindent akarunk” világunkban, elsietjük e pillanatokat, szinte rögtön fejest ugrunk a testiségbe, kihagyva a lélekszintű megismerést.

Egy hasonlat jutott eszembe.

Szeretünk étkezni? Persze. Főleg az ínyenc fogásokat, s ha lehet, az előételtől a desszertig, végig enni, lassan ízlelgetve a mennyei falatokat. Nem a főfogás jön az előétel helyett, s nem is a desszertet adják a leves helyett. De ez még csak vendég részéről volt érdekes. Most menjünk a konyhába. Az előkészület, már a beszerzés pillanatától kezdődik. Mit, mikor, kitől, és mennyit szerzünk be? Milyen mesterszakácsot fogadunk? Hogyan szervírozzuk?

Ugyanígy van ez a szerelemben is.

A jó és értékes dolgokhoz – idő kell.

Ismerkedünk egymással. Egy másik élet, titkok, bolondos, vagy szomorkás történetek, és időnként talán nagyon furcsa, számunkra még ismeretlen dolgok tárulnak fel elénk. Bepillantást nyerünk egy olyan ember világába, aki valamiért fontos lett számunkra. S milyen jó is csak úgy, hallgatni, érezni, nézni, hogy Ő, létezik.

Nekünk. Értünk. Velünk. Együtt.

Egy találkozás előtt, még csak a hétfőnél tartunk, de már a szombaton jár a fejünk. Készülünk. Hány órakor is látom? Melyik ruhát húzzam fel? Hová is megyünk? Mennyi ideig leszünk együtt? Mit fogunk csinálni? Vigyek ajándékot? De mit? Miről mesél majd nekem? Újra érezni fogom az illatát. S lehet már a kezem is megfogja? Vagy talán már magához is ölel? Micsoda izgalmak?

Lehet ezt mind kihagyni?

A lassan épülő vibrálás, csak fokozódik tovább. Eleinte még azt sem tudtuk mi vár ránk. Túl vagyunk az első randin. Hmmm, de jó volt. Eltelt pár nap, és egyszer csak bevillant: mi is lehet Vele? Fogjuk a telefont, sms-ek jönnek-mennek. Aztán már vigyorgunk, mikor megszólal a telefon, és meghalljuk  „A” hangot. Mély levegővétel. S ez így megy napról-napra, hétről-hétre.

Egy ilyen szépen ívelő vibráló ismerkedésben a mennyország kapuja nyílik meg, mikor az első, forró kéj mámora elönt. Ezeket a pillanatokat sosem felejtjük el. A kalandos felfedezés folytatódik tovább. Egyre többet szeretnénk együtt lenni a másikkal, már több minden érdekel bennünket. A barátai, az otthona, a kedvenc étele, a hobbija. S lassan a családja is részünkké válik.

Az ismerkedésben pont az a jó, hogy nem kell sietni, ráérünk, van idő egymásra. Egy egész emberi élet.

A másik embertől hallott, látott, tanult szokásoktól, tevékenységektől, dolgoktól leszünk mi is többek. S ez kölcsönös. Mind a ketten adunk.  Szeretetet, élményt, örömöt, tapasztalatot, és SZERELMET.

Boldog lehet az, ki hagyma és engedi magát megismerni. De boldogtalanná válik az, ki elzárja magát, és nem akar mást megismerni.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő