Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Ismerkedjünk...no de hol?

2014.03.17 21:22

Ismerkedni bárhol lehet. S mi kell hozzá? Az, hogy nyitott legyél. Tudj "tét nélkül", lazán, könnyedén ismerkedni, akár nő, akár férfi vagy. Itt még csak két idegen ember "egy pillanatra egymás közelébe kerül" és spontán ismerkedésről beszélünk. Még nem az oltár elé állsz! Haladj lépésről, lépésre, s nyisd ki a szótárad a TÜRELEM fejezeténél!

A nyitottság, egy állapot, egy viselkedésforma és nem alkalomhoz kötött. Kialakulhat szimpátia a munkahelyen, a boltos fiúval, a buszmegállóban, vagy összemosolyoghatsz valakivel a buszon, egy klubban, egy rendezvényen, az interneten, vagy kiderülhet, hogy milyen jó fej a barátnőd/barátod barátja, vagy épp a munkahelyeden ebéd közben, a fénymásolóban....tehát BÁRHOL. Az egész "ismerkedés" alapvetően a véletlenen is múlik. Ez is benne az izgalmas.
Soha nem tudhatod, ki kerül az életedbe, honnan és mit hoz. De csakis rajtad múlik, mennyire tartod nyitva a szemed, s persze a szíved.

Az ismerkedés fázisát nagyon sokan összekeverik, a már "kapcsolatban vagyunk" fejezettel. 

Vedd elő a letapogató csápjaidat....és figyelj. No nem kell nyomozónak lenni, de főleg nők részéről nem árt az óvatosság. Nem véletlenül mondják, hogy "messziről jött ember, azt mond, amit akar." Tehát figyeld meg a szokásait - bizonyos helyzetekbe nem is árt kicsit beletenni, mondjuk hogyan reagál  - de a lényeg, Te hogyan érzed magadat mellette. Beszélgessetek sokat, s mindig legyen benned, mint egy kérdőjel - Mit is szeretnék? Milyen társat? Milyen igényeim vannak? Ne túlozz - legyél reális. S hogy kinek mennyi az ismerkedés ideje...az már legyen egyéni dolog, de a szex témát - főleg ha komoly kapcsolatot akarsz, kerüld el jó messze.

Mi a legfontosabb, amit érdemes szem előtt tartani?

Viselkedésed legyen szinkronban a szándékaiddal - tehát tudd mit is kit keresel a nagybetűs életben. Egy társkeresőn, vagy bárhol az életben, úgy sem tudod befolyásolni, mit gondolnak rólad mások. El kell fogadni, hogy valaki akkor is Rád ír, vagy bepróbálkozik, amikor neked pl. nem zsánered (de hisz honnan is tudná?). S még egy fontos dolog: nem felelhetsz meg mindenkinek. A saját életedet kell élned. Ahelyett, hogy azon keseregnél, mit gondolnak rólad mások, inkább azzal kell foglalkoznod,hogy TE mit gondolsz magadról, mire vágysz, s mit miért teszel.
Önmagaddal kell összhangba kerülnöd.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő