Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Ideális partnerkapcsolat - de hogyan teremtsem meg?

2014.05.15 21:52

Minden ember keresi ideális társát, de csak kevesen érzik úgy, hogy meg is találták. Az ideális társ, az az úgynevezett lelki társ, aki mindkettőjük számára lehetővé teszi az optimális fejlődést, az egyéni szabadság megélését, a boldogságot, a kiteljesedést. Nem csupán két ember közötti kapcsolatról van szó, hanem két lélek találkozik.

Lelki társat  lélek szintjén találod meg, nem a szerepek és elvárások szintjén.  Ő lesz számodra „kapu a belső Paradicsomhoz”, ami a saját tökéletességedhez vezet. Úgy szereted őt, ahogy van, és nem olyannak, mint amilyennek te szerinted lennie kellene. A lélektársi kapcsolatban az a cél, hogy teljesen önma­gad legyél, s a társadat hozzásegítsd ahhoz, hogy mindazokat a gondolati és érzelemmintákat feloldja, melyek benneteket időnként az elvá­rások és szerepek szintjére rántanak le. A szabadság és bizalom légkörében élsz vele, amelyet kizárólag az igaz szeretet, szerelem tesz lehetővé.

Lelki társakként olyan szeretetben éltek, amely szabadságot ad, és mindkét fél számára a továbbfej­lődés távlatait nyújtja. Ez a szeretet utat mutat ahhoz, hogy saját igazságotokat megtaláljátok. Szabadság létezik valamely társ szeretete, szerelme nélkül is, de a szeretet nem létezik szabadság nélkül. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a másiknak szabadságot adsz, hanem azt is, hogy te magad is sza­bad maradsz, anélkül hogy rá lennél utalva a má­sikra. Csak akkor vagy mellette, amikor mind a ketten akarjátok, s nem pedig akkor és azért, mert kell!

Sok ember keresi az ideális partnert, s közben megfeledkezik arról, hogy a rezonancia törvénye értelmében csak akkor, tudod magadhoz vonzani az ideális partnert, ha előbb te magad válsz ideális partnerré. Így te­hát az a társ, akivel e pillanatban éppen együtt va­gy, pontosan az ideális társad, mint ahogy ép­pen azt a leckét kínálja neked, melyet még meg kell tanulnod ahhoz, hogy valóban ideális társ legyél.

Ami még gond lehet: sokan kívül ke­resik a szeretetet – azt akarják, hogy őket szeressék. Tudattalanul gyermekkorukba vá­gyódnak vissza, vagy egy olyan helyzetbe, amikor szerették őket, olyannak, amilyenek voltak. Gondoskodtak ró­luk, és biztonságban érezték magukat, érthető tehát, s ezt az érzését szeretnék továbbra is megélni. Csakhogy nem kaphatnak több szeretetet, mint amennyit ő maga képes adni.  A szeretet olyan, mint egy magányos hegyi kunyhó, amelyben az ember csak azt találja, amit magával visz. Hagyj hát fel azzal, hogy a szeretetnek csupán egy részével törődsz, azzal, amit kapsz, és láss hozzá, hogy te magad is adj, hogy a szeretetben beteljesítsd magad, hogy te is igazi szeretővé válj. 

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő