Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Hazugságok és füllentések az online társkeresőkön.

2014.11.24 19:47

Az online társkereső bevezetése idején, még mindenki örült, hogy lehet ismerkedni, s nagyobb részben esze ágába sem volt senkinek, hogy hazudjon magáról bármit is. Sajnos az internet elterjedésével, az elkényelmesedéssel egyenlő arányban, egyre személytelenebbé váltak a bemutatkozó levelek. Szinte már iparrá vált az online felületen való szörfölés, s mivel a gép mögött bárki lehet, miért is ne fényezzem magam? Egy kis füllentés, hogy kelendőbb legyek...még belefér. Persze a fotoshop is rásegített, s ugyan az ideig-óráig többnek láttatom magam érzés egyre csak duzzadt. 

Miről is hazudnak leginkább? 

Az online társkeresők a testsúlyukról hazudnak a legszívesebben. A nők átlagosan jó néhány kilóval könnyebbnek vallják magukat, mint amilyen a valós testsúlyuk.Nem meglepő módon azonban a legnépszerűbb hazugság a fényképekkel történő csalás. Van, aki egyszerűen más fényképét tölti fel a sajátja helyet, de sokan javítják fel fényképeiket a digitális technológiák segítségével is.A férfiak számára viszont az életkor és a magasság a legérzékenyebb terület: 37%-uk füllent az életkoráról, a nők viszont őszintébbek ezen a téren, csak 17%-uk csal évei megadásakor. Az emberek kétharmada csak egy-két évet tagad le, de ötödük akár öt évvel is fiatalabbnak hirdeti magát. A férfiak jellemzően 20 százalékkal több jövedelmet és jobb munkahelyet hazudnak maguknak, mivel tudják, hogy a nők számára az anyagi biztonság alapkérdés. De míg a férfiak elsősorban jövedelmükkel csalnak, addig a nők inkább munkahelyi beosztásukat értékelik fel a társkereső oldalakon. Érdekesség, hogy világunk sztárközpontúsága már a párkereső oldalakon is megmutatkozik: a társkeresők 4 százaléka hazudott már arról, hogy milyen hírességekkel került kapcsolatba. A cél az, hogy érdekesebb színben tűnjön fel..

A párkereső oldalakon szinte senki sem őszinte teljesen. Ez nem feltétlenül rossz, sőt előbbre is viheti az ismerkedést, mint ha teljesen igazat mondanánk. Csak az nem mindegy, miben rejlik a füllentés. Mert a teljes nevet, a pontos munkahelyet, foglalkozást (főleg ha ezáltal nagyon könnyen beazonosítható az illető) lakhelyet, s a személyiségünk bizonyos életterületeiről sem kell feltétlen azonnal kitárulkozni.

- Pontos munkakör: a társkeresés és a randi nem állásinterjú, így ahelyett, hogy az unalmas munkakörünket ecsetelnénk partnerünknek, helyezzük inkább arra a hangsúlyt, mit szeretünk az adott iparágban, milyen kihívások vannak. Ebből akár még egy jó beszélgetés is kezdeményeződhet.

- Teljes néva randi nem múlik azon, vajon tudja-e partnerünk a vezetéknevünket, vagy sem, ám sokan nem árulják el azt, hiszen így könnyen lenyomozhatóvá válik az illető. Ha a kapcsolat komolyabbra fordul, természetesen elmondhatjuk a vezetéknevünket, ám az első találkozókon jobb, ha még nem tárjuk fel, jobb az óvatosság.

- Ötéves tervazt, hogy mi szerepel az ötéves tervünkben, az első randikon inkább tartsuk meg magunkban, hiszen ezzel könnyen elijeszthetjük partnerünket, legyen a tervben gyerek, karrier, utazgatás vagy költözés, ezek mind olyan témák, amelyeket később is ráérünk megvitatni.

- Legaprólékosabb tulajdonságok: szintén ijesztő lehet társunknak, ha az első alkalmakkor teljesen kitárulkozunk előtte, vagy ha bizonyos dolgok elől kategorikusan elzárkózunk. Az első találkozón kulcsfontosságú a pozitív benyomás és a nyitottság. De csak ennyi...és nem több.

Az ismerkedésnél inkább arra irányuljon a beszélgetés, hogy hol és mivel szeretjük eltölteni a szabadidőnket, mint abból, hogy pontosan hol lakunk. . Természetesen hazudni nem kell, de az, hogy hol és mivel töltjük a hétvégénket, vagy hogy melyik a kedvenc borozónk, sokkal több információt szolgáltat arról, hogy kompatibilis-e a partnerek életmódja, összeillünk-e.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

Gyere Te is - csatlakozz a Társkereső és Párkapcsolati Kalauz Facebook oldalamhoz.