Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Beszéled a szex nyelvét?

2014.12.02 17:33
Egy ideje együtt vagytok a pároddal...s a nagy fellángolás után, a szexuális vonzerő is alábbhagy.... ha nem vigyáztok a "tűzre".Egyáltalán élvezed még? Kezdeményezel? Beszéled a szex nyelvét? Kívánjátok egymást?
Ne hagyd, hogy ellaposodjon a szexuális életed, rendszeresen beszélj róla a pároddal, de legfőképp éld meg.

Meztelenkedni jó!
Hosszabb kapcsolatokban egy idő után elkezd visszafejlődni a szex téma tárgyalása. Ez akár meg is ronthatja a kapcsolat egyik stabil alapjaként működő szexualitást.
  
 
Le a gátlásokkal,beszélj nyíltan!
Bár pároddal nem vagy szégyenlős, amikor a szexre kerül a sor, óriási súly nehezedik rád, és nem tudsz megszólalni. Ha szexről akarsz beszélni, már a kapcsolat elején érdemes kialakítanotok egy olyan szex-párbeszédet, ami mindkettőtöknek tetszik.
Nevezzétek el a dolgokat bátran, hogy később is lehessen róluk beszélni gátlások nélkül, nyíltan, s a prüdériát tedd félre. 

Zárd ki a külvilágot!
Ne hagyjátok, hogy a párkapcsolatba begyűrűzzenek a banki kamatok, a politika, a főnök és munkahelyi gondok, a családi cécó! 
A szexuális vágyak eltűnésével viszonyotok esszenciáját hígítjátok fel! Nagyon fontos, hogy ne vesszetek el a saját gondolataitokban, hanem hallgassátok meg egymást. 

Egy nap, ami rólatok szól!
Legyen egy nap a héten, vagy ami számotokra megoldható (főleg kisgyermekes szülőknél fontos) ami a sok probléma helyett csak rólatok szól. Menjetek el kedvenc éttermetekbe, moziba vagy sétálni, és beszélgessetek egymásról, a kapcsolatról és az ágyban töltött órákról. Ezek a napok nagyon fontosak, ha nem szakítotok egymásra időt..megöli a kapcsolatotokat. 

Beszélj a szexről - aztán cselekedj!
Ha rendszeresen beszélgettek a szexről, párod nem kritikának fogja érezni az észrevételeidet, hanem inkább jótanácsnak, ami mindkettőtök boldogságát célozza. Javasolhatsz olyan dolgokat is, amit már nagyon rég ki szeretnél próbálni. Például vegyetek szexmagazinokat, szextársast, bármit - fantázia kérdése csupán, vagy kölcsönözzetek pornófilmeket. Menjetek el intimshopba, rendeljetek online játékszereket!

Bármennyire furcsán is hangzik, hogy a prevenciónak itt is jelentősége van. Ha régen még nagy lánggal is égtetek, az még nem jelenti, hogy mindig égni is fog. Ne emlékek legyenek...hogy anno hol és mikor voltatok együtt.....nincs semmilyen tiltás, hogy most akár ha szülők is lettetek, most ne bolondozz. Teljesen mindegy, ki kezdeményez, ne várd meg, míg egy harmadik személy megteszi helyetted!
Menj a dolgok elé!
 
Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő