Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Az online társkereső IS egy lehetőség, de nem CSAK ez!

2017.01.16 12:57

Ismerkedési szokásaink nagyon megváltoztak, és fénykorát érik a különböző online társkereső portálok. Van akik előszeretettel használják, de vannak akik, nagyon idegengednek tőle. Megpróbálom "röviden" összeszedni társkeresős szakmai tanácsadói múltamból eredően, mire is érdemes odafigyelni, mi miért van.

Az internet egyre bővülő felhasználási lehetőségének volt köszönhető, hogy Magyarországon is, kb. 20 évvel ezelőtt megjelent az első internetes társkereső oldal. Akkor még nem volt fizetős, mindenki örült a lehetőségnek és bizony ennek köszönhetően még őszintén társra vágytak az emberek. Ismerkedési szokásaink folyamatos változáson mennek keresztűl, és sajnos tény, s ha csak a 20-30 évet is nézzük vissza, már egyre kevésbé szólítunk meg valakit az utcán, nem küldözgetünk a másik asztalhoz egy kávét, nem mosolygunk csak úgy rá a másik emberre, félve lépünk és ismerkedünk, mert nincs idő, bezárkóztunk, a férfiak (sorry) már nem élvezik hódításaikat - sokszor inkább a nők veszik elő kezdeményezőkészségüket. Az online szolgáltatások egyre bővülő lehetőségei között most már mindenki kedve szerint válogathat, hiszen külön oldalak jelentek meg társtalálóknak, homoszexuálisoknak, szeretői kapcsolatokra vágyóknak, különböző vallásúaknak, diplomásoknak, elit kategóriába tartozóknak. Ez így teljesen korrekt, inkább azzal van baj, hogy még mindig NINCS KULTÚRÁJA, hogyan is kell "használni" az oldalakat. Az is normális, hogy mindenki MÁST keres. Különböző elvárások vannak, néha túl magas, így szinte alíg talál magának valakit az ember, mert elvész a folyamatosan regisztrált újoncok világában, és szinte élvezettel mazsolázza a lehetőségeket, nem tud leállni a kereséssel. Vagy épp elenkezője, bárki jó lesz, csak már legyen valaki, mert nem tud egyedül lenni, ki van éhezve a szeretetre. Az online társkeresés használatának külön szakirodalma lett, mert a felhasználói réteg sokszínűsége egyszerűen rákényszerítette az embereket, mire figyeljenek, milyen információt adjanak meg, hogyan és hol találkozzanak, milyen módon történjen a kezdeményezés (nőknek is), a levelezés külön téma, a fényképek fontosságának hatékonysága, stb. 

Mint már írtam, az online társkeresés IS egy lehetőség, de nem CSAK ez! Ismerkedni bárhol és bármikor lehet. Nem szabad csak erre a területre koncentrálni, közben a való életben lehajtott fejjel létezni, teljesen elszigetelődni a hús-vér emberektől, hiszen azért valljuk be - a személyes kontakt sokkal erősebb ingerhatás. DE! A rohanó életformánk nem véletlen alakította ki ezt a világviszonylatban is hatalmasra duzzadt piacot, az emberek nagy száma talált így magának párt, ezért a lehetőség nem rossz, sőt, CSAK JÓL KELL TUDNI ALKALMAZNI ÉS HASZNÁLNI. Érdemes kipróbálni e lehetőséget, de mielőtt bárki is felregisztrál egy társkereső oldalra, tisztában kell lennie a saját igényeivel, és előzetesen feltérképezni mely oldalak között választhat, nehogy meglepődés érje. S ha már döntött, csak egy jól és tudatosan megszerkesztett (fénykép, bemutatkozó szöveg,stb) felülettel szabad elkezdeni a keresgélést. A munkámban is, ha már itt tartunk, külön felkészítést tartok, mert a hatékonyság nagymértékben befolyásoható. 

Az ismerkedés és társkeresés nagyszerű dolog, de ezt pont úgy kellene kezelni, mint mikor autót, vagy lakást veszünk, hiszen akkor is tudjuk mit szeretnénk, milyen lehetőségeink vannak és ahhoz igazítjuk választásunkat. Sok sikert a pártaláláshoz!

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő