Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Akik mindenkinél IS jobban tudják, mit kell tenned

2023.09.19 17:32

Az emberek többsége azt hiszi, hogy mert átélt dolgokat, akkor joga van osztani az "igét", tanácsot adni, akár kéretlenül is. Nem, ez még egyáltalán nem jogosít fel senkit. De gondolom hasonlóan megfigyeltétek, hogy aki épp babát vár, na kapja a tanácsokat ezerrel, vagy válás ügyben is, akár munkahelyet vált, stb. Velem együtt sok szakember nem véletlen tanulta azt, amit, vagy foglalkozik, azzal, amire a vállalkozó igazolványát kiváltotta. Olyan szépen osztják a nagyokosok a másik embert, csak ha egy kicsit is megpirgálnánk a magánéletüket. Ajjaj! Lenne mit helyrehozni otthon is.

Terhes nők ebben már rutinosnak számítanak - mondom én, mint két gyermeket szült nő - hogy na majd ilyen, meg olyan lesz a terhességed, szülésed.
Ha válni készül valaki - "na majd így fogsz járni", "inkább ne tedd, mert mi lesz veled anyagilag, meg olyan nehéz jó partit találni".
Társat keres netán a barátnő: "jaj már ugyan, ott annyi hülye pasi van".
A férfiak egymásnak mondjuk egy szakítás után: "hagyd magad elcsábítani, fektesd meg a csajokat, ne is akarj magadnak újabb nőt, mindegyik ilyen".
Megcsalták a kollégát: na erre is ezernyi okos frázis jön, mi is a teendő.
Vagy rosszabb esetben a család - anyuci, apuci, mert féltik felnőtt "pici" gyereküket - magukból kiindulva (családi hozott minta és múltbéli puttony) szólnak bele bizonyos döntésekbe, vagy ne adj isten végre beindult a változás, fejlődés, s bizony ezt nem igazán nézik jó szemmel. S miért? MERT MÁSKÉNT DÖNT, MINT AHOGY ŐK TENNÉK.
Mindig nézd meg ki ad tanácsot, mi a múltbéli története, épp hol tart életében, milyen családból jött, stb. tehát ne feltétlen fogadd el, vagy háríts, csak legyél körültekintő és mivel az életedért Te vagy felelős, a végső döntést boldogságodért - akár nagyobb áldozat árán is - Te hozod meg, ezért tedd, amit jónak látsz.
Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő