Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

A szexről nem lehet eleget beszélni.

2017.01.09 20:34

A tegnapi posztolások igencsak megosztották a Facebookos olvasóimat. Kaptam hideget - meleget, oldalkedvelés törlését, beszólásokat, leminősítést, meg hogy nő létemre hogy merek ilyenekről beszélni. Persze, hogy merek...nekem ez a hivatásom, a munkám, mint szakembernek, tanácsadónak - KÖTELEZŐ!!!!! Szándékosan céloztam meg egy szürke hétköznap hétfőjét, s kíváncsi voltam milyen reakciók érkeznek. Körülbelül erre számítottam. Az érdekesség még az, hogy szinte CSAK nők véleményeztek, a férfiak még lájkolni is alíg mertek. Gondolom a homoszexuális téma - amit a férfiak 99 %-a nem tud elfogadni - rendesen kiverte a biztosítékot. 

A 21. században még mindit ott tartunk, hogy az emberek zöme, mintha nem is akarna tudomást venni a másságunkról, a különböző szokásrendszerünkről, és rendre ítélkeznek, véleményeznek, képtelenek elfogadni különbözőségünket. Pedig mind a vallásban, politikai és nemzetiségi hovatartozásunkban, nemi identitásunkban, a bőrünk színének másságában is ezer félék vagyunk. Sajnos úgy látom, hogy aki nem tartozik az általághoz, a birkanyájhoz, azt még mindig pellengérre állítják, kiközösítik, megvetik, minősítik...s csoda, hogy az ember titkolózik, fél kimondani véleményét, azt, hogy valójában mit szeretne. A magyar társadalom még csak pár éve, hogy felszabadult az elzártságtól, addig csak lopva, titokban szerzett tudomást a szexuális kulisszatitkokról. Pedig az ezzel foglalkozó szakirodalmak elég világosan kifejtik, miről is van szó. DE! Az ember mióta létezik, túlfűtött volt, izgatja a szex, a férfi-női dolgok, hány de hány kultúrában (régi ógörök, római kor) is piedesztára emelték a testiség művészetét, s nem csak az egyperces numerákra hajtottak...most sem.... 

MINDENKI MÁST AKAR ÉS MÁSKÉPP CSINÁLJA.

Van, aki beszél róla és műveli is. Van, akinek fogalma sincs és homokba dugja a fejét. Van, aki titokban leselkedik, pornóoldalakon éli ki magát, de a hús-vér nővel, férfival semmit nem tud kezdeni. Hogy ki melyik csoportba sorolja magát, egyéni szociális kérdés. Pedig a gyermekeink felnőnek, s a felnövekvő nemzedék hol is tanulja meg, mi helyes? Mert ha a szülő még mindig a prüdériájával küszködik, ki fogja felvilágosítani a gyerekeket? Talán a Google? Vagy a Youtube? És szerencsétlen gyerek, majd el is hiszi, hogy amit lát, az a valóság....szegény...és rendre önértékelési kudarccal fog majd szenvedni, nem talál majd párt, nem hogy megélje nemi identitását.

Szóval ébresztő - Kedves Emberek! Merjünk már beszélni a testi örömökről, mert nemző szerveink nem dísznek vannak. Persze sok nemzetiség, és vallás nem kultiválja e szabadságot, mindenkinek szíve-joga mit választ, de ettől még volt-van-lesz a SZEX!

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő